
eten
eten
ik kook best wel vaak en vooral spaghetti. Op deze pagina ga ik staat wat ik lekker vind en recepten van wat ik leuk vind om te maken.
Wat vind ik lekker
Ik vind pittig eten erg lekker, vooral als ik m'n mond half verbrand. Bij het avond eten staat bij mij thuis meestal een pot met pepertjes om op te eten. Dingen met een vanille smaak vind ik ook erg lekker. Mijn favoriete eten is pizza, frietjes, boerenkoolstamppot en erwtensoep. Mijn moeder maakt een keer in de winter zelf erwtensoep ze maakt dan een heel grote pan zodat we een paar dagen erwtensoep hebben.

Wat vind ik niet lekker
Ik vind vrij veel dingen lekker, wat ik niet lekker vind vind ik dan ook echt goor en eet ik echt niet. Knolletjes zijn echt het goorste wat ik ooit gegeten heb. Toen ik klein was wilde ik dat echt een keer eten, mijn moeder zei toen al dat ik het waarschijnlijk niet lekker zou vinden, maar ik moest het eten. Ze had het toen een keer gekookt en toen ik het at moest ik echt overgeven, zo vies vond ik het. Iets anders dat ik niet lekker vind is hutspot, Mijn moeder en mijn zusje vinden het super lekker, maar het stinkt echt heel erg en het smaakt hetzelfde als het ruikt.

Recept erwtensoep
ingrediënten:
1 knolselderij
3 prei in halve ringen
2 winterwortels (julienne)
1 stengel bleekselderij (halve ringen)
500 gr spliterwten
2 bosjes selderij
1 grote ui
2 aardappels
Handje verse peterselie
3 bouillonblokjes rund
2 bouillonblokjes groente
500 gr speklappen óf schouderkarbonade
5 peperkorrels
Zeezout
Zwarte peper uit je molen
3 liter water
2 ambachtelijke rookworsten
maken:
Neem een hele grote pan en vul die met het water. Voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Doe de spliterwten in een vergiet en was ze. Als het water kookt voeg je ze toe met de peperkorrels. Laat nu langzaam ~2 uur pruttelen en roer af en toe om totdat het een groene massa wordt zonder harde brokjes van erwt. Snij het vlees klein en voeg het toe. Dan kan het meekoken totdat het zacht is en uit elkaar valt. Ook dit geeft smaak af. Snij de groente, de knolselderij in blokjes, prei in ringen, de ui in halve ringen en wortels in kleine stukjes. Doe nu de groente er bij en de aardappel in stukjes (deze bindt vloeistof en zorg dat het wat dikker wordt, zetmeel). Laat zo nog 25 minuten doorpruttelen, de groente wordt nu lekker zacht en er is een rijk gevulde, gezonde soep. Maak hem af met wat vers gesnipperde peterselie en de bladselderij. Proef even en voeg dan eventueel nog wat zout en peper toe. Laat de rookworst in een aparte pan met water opwarmen op 80 graden, niet koken want anders gaat hij stuk. Zo blijven de lekkere sappen in de worst bewaard! Snij de worst in dunne plakjes en voeg toe aan de soep. Lekker smullen maar weer! Krijgt men geen spijt van want is erg lekker en gezond. Om er nog wat extra pit aan te geven kan er in de kom nog wat maggi in naar smaak. Blijf wel af en toe roeren want er is niets viezers dan aangebrande snert en ook deze soep is prima in te vriezen en dan maanden houdbaar.